Certificaat actie

Voorzitter André Hoogendoorn van de Stichting B-17G Memorial uit Nieuw-Lekkerland heeft vrijdagmiddag het eerste certificaat voor het te bouwen monument uitgereikt (bron: Het Contact).
Dit deed hij aan dorpsgenoot Aad den Boer, die aan de wieg stond van de certificaat-actie. Hoogendoorn: "Toen wij begonnen met het project voor het realiseren van een monument ter nagedachtenis aan het in de Lek neergestorte vliegtuig, zoek je naar draagvlak. We zijn bij het kernoverleg geweest en kregen positieve reacties. Aad was daar ook bij en opperde het idee om een certificaat-actie te houden.

"Het principe ervan is simpel: iedereen die een donatie van 50 Euro of meer doet, krijgt een certificaat van deelname met naam en bedrag."

Als je het hebt over oorlog en het belang van vrede, kun je met zo'n certificaat laten zien dat je een bijdrage aan vrede wil leveren", meldt Aad den Boer. Samen met de stichting hoopt hij dat er veel mensen uit Nieuw-Lekkerland en omgeving op die manier 'eigenaar' willen worden van het monument. Voor meer informatie of deelname aan de certificaat-actie: evertbruijn@gmail.com of 06 20211007 of via het contactformulier.