Het bestuur

Het bestuur van de stichting bestaat op dit moment uit de volgende 7 personen:

André Hoogendoorn, voorzitter;

Peter Jan van der Giessen, secretaris;
Evert de Bruijn, webbeheerder;
Gwendolijne Verheij, bestuurslid;
John Heuvelman, contactpersoon Amerika
Kees Stam, projectleiding;
Wim Hasman, bestuurslid.

Wij zetten ons in om een gedenkteken te realiseren voor een heel bijzonder stukje lokale geschiedenis. De crash van een Amerikaanse B-17G op 1 december 1943 in de Lek bij Nieuw-Lekkerland. Dit na een gevecht met Duitse jachtvliegtuigen. We doen dit vanuit de overtuiging dat het belangrijk is dat we ons blijven realiseren dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. Het gedenkteken zal helpen om de herinnering aan de lokale geschiedenis levend houden. Ook is het een eerbetoon aan de bemanning.

Dankzij een gedegen onderzoek van onze bestuursleden John en Wim en een Amerikaans boek met de titel ‘December 1, 1943 We knew we were in for a long day’ is er heel wat bekend over de B-17G en haar bemanning. Ook zijn er door Kees Stam nog diverse ooggetuigenverslagen opgetekend. Met de informatie uit al deze bronnen is het boekje ‘Mission Belle, we wisten dat het een lange dag zou worden’ samengesteld. Het boekje is op professionele wijze vormgegeven door Mevr. B.C. Ouweneel - van Dam.

Mocht u nog aanvullende informatie hebben over deze vlucht, de noodlanding of over de bemanning in de periode na de crash, dan horen wij dat als bestuur graag.

Voor meer informatie kunt u terecht bij: Evert de Bruijn, mobiel 06-20211007.